Do Česka vstupuje obří sázková firma Interwetten

Hana Vorlíčková
28. 6. 2007 13:49
Firma patří mezi evropskou trojku v počtu klientů

Praha - Češi už brzy budou moci sázet po internetu s jednou ze tří největších firem z oboru v Evropě. Na český sázkový trh po internetu přichází firma Interwetten.

"Vstup připravujeme. O podrobnostech budeme informovat v následujících týdnech," uvedl pro Aktuálně.cz Marios Lefkaritis, marketingový manažer společnosti.

Byznys na hraně

Interwetten patří v současné době mezi největší firmy podle počtu klientů, které nabízejí sázky na webu. Firma má centrálu na Maltě, ale působí mimo jiné také v Německu.

Mezi silné on-line sázkové společnosti, které už nyní působí i v Česku patří mimo jiné firmy Betandwin, Betsson, Expekt, Worldbet, Gamebrokers či SportingBet.

Český právní řád však považuje sázky po webu za nelegální. "Do konce roku předloží ministr financí vládě nový loterijní zákon. Jeho pracovní návrh ale s povolením sázek po webu nepočítá," říká Ondřej Jakob, mluvčí ministerstva financí.

Bez ohledu na to, že je hazard po webu nelegální, roste množství lidí, kteří v Česku tímto způsobem sázejí .

Pro 4 procenta

Podle průzkumu, který v uplynulém roce zveřejnila sázková firma Betandwin, vyplývá, že před rokem byli na webových stránkách internetových sázkových společností zaregistrováni asi čtyři ze sta Čechů.

Letos to však je podle odhadu expertů výrazně více. Loni na jaře totiž o registraci uvažovalo dalších pět procent lidí. Největší zájem mají o sázení po webu lidé ve věku 20 až 35 let.

Polovina z respondentů pro průzkum Betandwin uvedla, že na hazardních hrách měsíčně utratí asi 250 korun.

Společnost Interwetten nabízí klientům týdně více než osm tisíc různých sázek. Lidé mohou vsadit například na fotbal, lední hokej, box, Formule 1 nebo tenis. Na sázkařském webu firmy se ročně objeví více než 45 tisíc sportovních událostí, které se konají v padesátce zemí.

 

Právě se děje

Další zprávy