Čtyři penzijní fondy nad inflací, další to potvrdil

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
9. 5. 2012 14:10
ING Penzijní fond připíše 2,14 procenta, zatím nejvíce ze čtyř známých výsledků
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Čtvrtý penzijní fond oznámil, jaké zhodnocení za rok 2011 připíše svým klientům. ING Penzijní fond jako druhý z těchto čtyř dokázal v minulém roce reálně zhodnotit úspory lidí, kteří se pro něj v konkurenci devíti fondů rozhodli, když se o 0,24 procentního bodu dostal nad inflaci.

Průměrná výše inflace v roce 2011 činila podle údajů Českého statistického úřadu 1,9 procenta, ING připisuje za loňský rok 2,14 procenta.

„Navzdory prohlubující se nepříznivé hospodářské situaci se nám podařilo přesáhnout hranici půl miliardy čistého zisku a opět tak potvrdit, že ING Penzijní fond je stabilním a silným partnerem," zhodnotil výsledky Jiří Rusnok, předseda představenstva fondu.

Vedle ING výsledek nad inflací za rok 2011 oznámil také Penzijní fond Komerční banky, který úspory svých klientů zhodnotí o 2,04 procenta.

Naopak reálně se úspory za rok 2011 znehodnotí klientům penzijních fondů ČSOB Stabilita a Generali. První jmenovaný fond dosáhl na 1,7 procenta, druhý jen na 0,3 procenta.

„Stabilitu penzijního fondu Generali potvrzuje v rámci trhu nejvyšší průměrné zhodnocení od roku 1995. Penzijní fond Generali je jediným fondem, který se dostal přes 5,2 %. Správné nastavení investiční strategie dokládají i výsledky prvních dvou měsíců letošního roku, kdy dosahovaná výkonnost penzijního fondu překročila 10 %," uklidňuje klienty předseda představenstva fondu Generali Jiří Střelický.

Zbývajících pět penzijních fondů bude své výsledky oznamovat postupně do poloviny roku. Jak již online deník Aktuálně.cz psal dříve, inflaci by letos měly porazit čtyři z devíti fondů. Kromě zmíněných dvou by to měl být ještě Penzijní fond České spořitelny a premiant posledních let Allianz penzijní fond.

Výnosy penzijních fondů za celou dobu jejich fungování od roku 1995 naleznete na webu Asociace penzijních fondů.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kde dobře uzavřít penzijní připojištění

 

Právě se děje

Další zprávy