Porcelánka nemá na výplaty, lidé zůstanou bez peněz

Ekonomika Ekonomika
13. 11. 2008 13:06
Na říjnové platy nejsou peníze
Sklady továrny jsou plné hotových výrobků, zakázek je prý více než se stíhá vyrobit.
Sklady továrny jsou plné hotových výrobků, zakázek je prý více než se stíhá vyrobit. | Foto: Ondřej Besperát

Karlovy Vary - Zaměstnanci společnosti Karlovarský porcelán (KP) zůstanou v říjnu bez peněz. Firma, která se již delší dobu potýká s finančními problémy, na jejich výplaty nemá dostatek prostředků.

Lidé tak dostanou pouze zbývajících pět procent záříjové mzdy, které jim společnost dlužila. Jak Finančním novinám potvrdil insolvenční správce Tomáš Čermín, na víc firma nemá peníze.

Předsedkyně odborů v KP Marcela Dubová uvedla, že prozatím informaci o nevyplacení říjnových mezd od vedení firmy ani insolvenčního správce nemá.

Pokud by firma zastavila výrobní linky, šance, že se její zaměstnanci dostanou ke svým penězům by výrazně klesla. "Máme zajištěny veškeré dodávky nutné pro výrobu KP na celý příští týden," řekl dnes Čermín.

Porcelánka, zaměstnává celkem asi sedmnácet lidí, minulý týden jen o vlásek unikla krachu, když se jí podařilo na poslední chvíli uhradit zálohy za dodávky elektřiny, plynu a surovin všem dodavatelům.

Soud nad společností zhruba před měsícem prohlásil úpadek. Do poloviny prosince by spolu s majiteli a věřiteli měl rozhodnout, zda společnost pošle do konkurzu, nebo dojde k její reorganizaci. Insolvenční řízení běží také s dceřinou společností porcelánky, firmou Concordia Lesov.

 

Právě se děje

Další zprávy