Economii se chystá koupit vydavatelství Mladá Fronta

Red eko
16. 7. 2008 0:00
Nový majitel Hospodářských novin na obzoru
Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Po několikaměsíčním jednání o prodeji vydavatelství Economia, které vlastní mimo jiné deník Hospodářské noviny, se začalo hovořit o horkém favoritovi.

Je jím vydavatelství Mladá Fronta, v němž vychází ekonomický deník E 15, a podle informací Aktuálně.cz se na prodeji se současným majitelem, německou společností Handelsblatt, dohodlo již v pondělí. Smlouva ale údajně ještě podepsaná není.

Zástupci Mladé fronty koupi ekonomického vydavatelství zatím nechtějí potvrdit. "Nejsem oprávněn tyto informace komentovat," uvedl pro Aktuálně.cz Karel Vágner, který je za chod denního zpravodajství v Mladé frontě zodpovědný.

Economia vydává mimo Hospodářské noviny i týdeník Ekonom či specializovaný týdeník Marketing&Media.

Společnost Mladá fronta pak vydává například časopisy MF Plus, Lidé a Země, Strategie a od loňska také E15.

Týdeník Týden již dříve napsal, že majetkové pozadí firmy je nejasné. Vlastní ji neznámá americká společnost European Financial Services.

O Economii mělo zájem několik investorů. Mezi nimi byly například PPF Investments, společnost MAFRA, vydavatel MF Dnes nebo slovenská J&T banka. Rodinná firma Handelsblatt požadovala podle dřívějších informací médií za Economii přibližně dvě miliardy korun.

Čtěte více: Kolem Hospodářských novin krouží majitel Blesku

 

Právě se děje

Další zprávy