Vstupte do nového roku co nejlíp, můžete rozdat štěstí

Ekonomika Ekonomika
1. 1. 2012 21:10
Prostřednictvím prověřeného portálu www.darujspravne.cz můžete dát pomoc dětem

Praha - Parfém, bačkory, kravata nebo originální kosmetická sada s mýdlem zdarma?

Chcete pomoci konkrétním dětem?

Jan:

Jan je 11letý chlapec v pěstounské péči, který má rád hudbu a velmi rád maluje. Rodina si vzhledem ke špatné finanční situaci nemůže dovolit tyto záliby Jana podporovat. Příspěvek bude využit na úhradu školného na ZUŠ na 1 školní rok - obory hra na housle, zpěv a výtvarný kroužek.

Dominika:

Třináctiletá dívka v pěstounské péči, která velmi ráda tančí. Rodina si vzhledem ke špatné finanční situaci (děti vyrůstají pouze s pěstounskou maminkou) nemůže dovolit tuto zálibu Dominiky podporovat. Příspěvek bude využit na úhradu školného na 1 školní rok na kroužek Hip-hopu.

Eva:

Eva je 12letá dívka v pěstounské péči, která velmi ráda hraje na klavír. Mezi její záliby také patří čtení, šití a pletení. Eva by se ráda i nadále věnovala hře na klavír pod vedením zkušené učitelky. Bohužel však díky tíživé situaci rodiny je naplnění jejího snu ohroženo.

Těmto i dalším dětem podporovaným Nadací Terezy Maxové dětem můžete pomoci na www.darujspravne.cz/bazar.

Ruku na srdce, kdo kdy nedostal vánoční dárek, při jehož rozbalování se mu neobjevily krůpěje potu na čele?

Co s takovou masážní vaničkou na nohy, chladicím boxem na šampaňské nebo soškami s vtipnými náměty? Zanést je na charitativní bazary je většinou pozdě. Možná je můžete věnovat k prodeji do charitativních obchodů.

Anebo - co zkusit v novém roce něco jiného? Nabízíme vám dárkového průvodce ve zcela opačném gardu. Doporučíme vám, jak "koupit" dárek, který pomáhá a nezabere ani centimetr místa.

Veselá koza nebo báječný šicí stroj?

Tradici již získala možnost zakoupit svým kamarádům kozu, slepici, či učební pomůcky lidem v chudých zemích a oblastech. Projekt Skutečný dárek realizuje Člověk v tísni.

Tak například již za 800 korun můžete přispět na bezpečný porod ženám v Kambodži, o které se starají v podporovaných zdravotnických střediscích.

Stejná šance pro děti

Pokud chcete pomoci spíše potřebným v České republice, doporučujeme pomoc konkrétním neziskovým organizacím. Tak například dětem, které žijí v náhradních rodinách.

Pěstounská péče není u nás dostatečně finančně podporovaná a rodiny nemají například na to, aby mohly podporovat dostatečně talent a rozvoj dětí. Tak například Honza je 11letý chlapec v pěstounské péči, který má rád hudbu a velmi rád maluje. Rodina si vzhledem ke špatné finanční situaci nemůže dovolit tyto záliby podporovat. Můžete mu pomoci zaplatit školné v umělecké škole na jeden rok.

Přispět můžete i menší částky. A na výběr máte hned z možností pro několik dětí. Pomoc garantuje Nadace Terezy Maxové dětem.

Všechny projekty a mnohé další najdete na speciální charitativní stránce www.darujspravne.cz/vanoce.

A mimochodem, pokud to ještě nevíte: když přispějete více než 1000 korun, odepíšete si svůj dar od základu daně.

A tak, kromě těch, které obdarujete, dostanete i vy něco zpět.

Děkujeme vám a přejeme po celý rok hodně štěstí!

TIPY BEZPEČNÉHO DÁRCOVSTVÍ (aneb Na co pozor)

1. Darujte neziskovce, které důvěřujete! Nerozhodujte se jen podle toho, jak vás osloví výběrčí na ulici, nebo jestli se vám líbí zpěvák na benefičním koncertě. Vaše peníze budou pomáhat prostřednictvím neziskové organizace, která akci pořádá, a k té musíte mít důvěru, že s vašimi penězi naloží dobře.

2. Pokud přispíváte do kasičky na ulici, podívejte se, jestli je kasička řádně zapečetěná a jestli má výběrčí průkazku! Chcete-li přispět na důvěryhodnou sbírku, rozhodnutí je pouze na vás. Jen tak budete mít z pomoci opravdu radost.

3. Vyberte si "svoji" neziskovku a přispějte jí. Nebo jí přispívejte pravidelně! Tak budete mít nejlepší přehled o tom, jak byly použity vaše peníze a jak pokračuje činnost té které neziskovky.

4. Pošlete dárcovskou SMS, jednorázově nebo roční podporou! Dárcovské SMS jsou jednoduchou a bezpečnou cestou, jak přispět drobnou částkou na dobrou věc. Díky roční podpoře můžete svojí neziskovce přispět 12 měsíců po sobě.

5. Příspěvkem přes Darujsprávně.cz neuděláte chybu – můžete si vybrat z prověřených projektů a organizací. Dárcovský portál www.darujspravne.cz přináší téměř dvě stovky důvěryhodných projektů, na které můžete přispět jednoduše, online a s 0% bankovním poplatkem.

 

Právě se děje

Další zprávy