Zájem obcí a měst o Oranžová hřiště překonal očekávání

Petr Jemelka Petr Jemelka
28. 1. 2011 11:03
Obce a města mohou Nadaci ČEZ požádat o grant na hřiště do konce ledna
Oranžové hřiště v Libochovicích
Oranžové hřiště v Libochovicích | Foto: ČEZ

Praha - Obce a města mohou ještě do konce ledna v rámci projektu Oranžové hřiště Nadace ČEZ zažádat o grant na výstavbu dětských či sportovních hřišť.

V případě vyhovění žádosti, kterou lze letos nově podávat pouze elektronickou formou, mohou úřady získat dotaci ve výši až milionu korun.

O granty je vysoký zájem a na všechny se nedostane. "Obce i města mají stále velký zájem. Bohužel nemůžeme uspokojit všechny došlé žádosti. Vysoký počet žadatelů je pro nás ale potvrzením, že projekt Oranžových hřišť je stále aktuální a potřebný," vysvětlila Bohdana Horáčková, místopředsedkyně správní rady Nadace ČEZ.

Projekt Oranžová hřiště je jednou ze stěžejních nadačních aktivit již od roku 2004, kdy se kvůli vstupu ČR do EU začala řada měst a obcí potýkat s přísnými podmínkami na bezpečnost hřišť.

Celkem už Nadace ČEZ na dětská a školní hřiště vyčlenila částku 217 426 793 korun, čímž podpořila vybudování 162 hřišť. "Od počátku projektu jsme podpořili výstavbu 83 dětských a 79 sportovních hřišť," upřesnila dále Horáčková.

Podmínkou je, aby nově budovaná hřiště zohledňovala nejnovější poznatky v oblasti bezpečné hry, podpory dětské kreativity a rozvoje motoriky.

Veškeré potřebné informace o aktuálním grantovém řízení, pravidla i formuláře k projektu Oranžové hřiště naleznou zájemci na stránkách Nadace ČEZ.

Nadaci ČEZ založily České energetické závody (ČEZ) v roce 2002. Od té doby jejich nadace podporuje prostřednictvím grantových řízení různé veřejně prospěšné aktivity zaměřené na děti a mládež, sociální oblast, kulturu, sport, vzdělávání, infrastrukturu a ekologii.

Pro Nadaci O2 pracují 4 osoby z nichž jen 2 na plný pracovní úvazek.

Tento materiál vznikl v rámci společného projektu Aktuálně.cz a CSR Fórum - webového magazínu Byznys a společnost.

Sekce chce informovat o světě firem, neziskových organizací, trendech v CSR a společenské odpovědnosti vůbec.


 

Právě se děje

Další zprávy