Letošním českým filantropem je podle vás Šimon Pánek

Ekonomika Ekonomika
10. 11. 2010 18:23
Výsledky hlasování čtenářů v online anketě O2 osobnost roku Top filantrop 2010
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Letošní ročník prestižní akce TopFilantrop spěje do finále, už ve čtvrtek 11. listopadu se na slavnostním večeru v pražském Sacre Coeur veřejnost dozví, které firmy a jednotlivci v roce 2010 nejvíc přispívali rozvoji společenské odpovědnosti v Česku.

Pořadí ve většině kategorií je výsledkem hodnocení náročné poroty, která posuzovala v několika skupinách konkrétní projekty i dlouhodobé strategie nominovaných.

TopFilantrop: Platné hlasy

Šimon Pánek: 448

Martina Richterová-Těmínová: 260

Karel Janeček: 220

Jindřich Lukavský: 144

Libor Malý: 132

K jednomu z dílků ankety jste však přispěli i vy - neméně nároční čtenáři Aktuálně.cz.

V uplynulých dnech jste měli možnost online hlasovat o pěti finalistech kategorie Osobnost roku, na výběr jste přitom měli z pětice velmi výrazných osobností, které jsou už mnoho let v České republice synonymem pro občanskou nezišťnost, slušnost a odpovědnost v podnikání.

Většinu z hlasů, které byly podle pravidel uznány jako platné, nakonec od vás získal Šimon Pánek. Jednoho ze zakladatelů organizace Člověk v tísni netřeba představovat, nominaci si vysloužil "za dlouholetou angažovanost v humanitární oblasti".

Ve vašich očích ho v roce 2010 nepřekonala žádná z dalších výrazných osobností českého dárcovství a filantropie: až za Pánkem skončila v anketě ochránkyně práv těžce drogově závislých Martina Richterová-Těmínová, podporovatel vědeckých projektů Karel Janeček, zakladatel nadace pro zrakově postižené Leontinka Jindřich Lukavský a velký propagátor myšlenky společenské odpovědnosti, podnikatel Libor Malý.

Další podrobnosti o výsledcích prestižní výroční ankety TopFilantrop a hlavně originální videoportrétky všech nominovaných osobností najdete na Aktuálně.cz v následujících dnech.

Tento materiál vznikl v rámci společného projektu Aktuálně.cz a CSR Fórum - webového magazínu Byznys a společnost.

Sekce chce informovat o světě firem, neziskových organizací, trendech v CSR a společenské odpovědnosti vůbec.

 

Právě se děje

Další zprávy