Portál DarujSpravne překonal 6 milionů Kč a dál inovuje

Domácí Domácí
13. 10. 2010 11:19
K projektu speciální webové stránky se zapojilo už přes 160 neziskových organizací
Titulní strana portálu Darujspravne.cz
Titulní strana portálu Darujspravne.cz | Foto: Aktuálně.cz

Praha - České neziskové organizace díky dárcovskému portálu darujspravne.cz za prvních několik měsíců jeho fungování získaly již více než 6 milionů korun.

Do projektu se přitom od ostrého spuštění v únoru zapojilo již 162 neziskových organizací.

Darujspravne.cz umožňuje prostřednictvím jednoduchých a přehledných kroků každému, aby si vybral téma či organizaci, které chce pomoci a poté rovnou přispěl částkou, kterou si sám zvolí.

O Darujspravne.cz

Portál rozvíjí a doplňuje stávající možnosti dárcovství. Příspěvky míří výhradně k prověřeným neziskovým organizacím a každý dárce má tak jistotu, že jeho peníze putují kam mají. Projekt zároveň nekonkuruje individuálním fundraisingovým kampaním, naopak nabízí přidanou hodnotu pro každou neziskovou organizaci či její projekt.

V prvním roce svého vzniku Darujspravne.cz výrazně přispělo dárcovské pomoci například během letošních opakovaných povodní.

Od počátku projekt podporuje například ČSOB a Poštovní spořitelna: "Přes PaySec lze přispět jednoduše. Stačí zvolit částku, zadat heslo, a peníze okamžitě dorazí příjemci daru, díky PaySecu obdrží příjemce daru okamžitě také peníze zaslané prostřednictvím platebních karet," popisuje Richard Matula, manažer projektu PaySec.

Darujspravne.cz intenzivně podporuje i Telefónica O2. "V dnešní době potřebuje neziskový sektor více než kdy jindy podporu nejen komerčních, ale zejména individuálních dárců. Vedle dárcovských sms, které provozujeme s Fórem dárců a ostatními mobilními operátory již šestým rokem, je portál Darujsprávně další nástroj, který umožní lidem jednoduchou a efektivní cestu pomoci potřebným," vysvětluje motivaci firmy Jiří Šuchman, ředitel pro vnější vztahy společnosti Telefónica O2 a předseda správní rady Nadace O2.

Dalšími významnými partnery projektu darujspravne.cz jsou vedle Aktuálně.cz rovněž společnosti Renomia a ATS, s. r. o.

Už dnes je možné využít všech relevantních platebních nástrojů - dárcovské sms, platby přímo na účet vybrané neziskové organizace, platební karty nebo platebního řešení PaySec.

Neboli - jak upozorňuje jeden z duchovních otců myšlenky, Tomáš Jindříšek z Ogilvy Interactive - hlavním smyslem portálu je prostřednictvím moderních technologií zkrátit cestu mezi dárcem a veřejně prospěšnou organizací.

Aby to fungovalo ještě lépe, portál po pár měsících od spuštění přichází z další sadou "chytrých řešení, která mají pomoci dobré věci".

Mobilní verze a nový obsah

První inovací je mobilní verze služby - díky ní dostávají dárci další rychlé možnosti, jak přispět v okamžicích nouze na dobrou věc přímo prostřednictvím svého telefonu.

Portál darujspravne.cz se navíc nově rozšíří o obsahové sekce. Díky spolupráci se deníkem Aktuálně.cz bude na portálu zpravodajství ze světa neziskových organizací a dobročinných událostí.

Už před časem se darujspravne.cz spojilo rovněž se serverem Mikroblogy.cz a týden co týden přináší nově názory morálních autorit jako je například profesor 1. lékařské fakulty UK, MUDr. Pavel Klener, ředitelka Českého Google Taťána le Moigne, ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, patronka nadace věnující se opuštěným dětem Tereza Maxová, ředitelka Nadace Charty 77 Božena Jirků a další.

Poplatek pro dárce je nově 0%

Další významné vylepšení připravil tým darujspravne.cz díky partnerství s ČSOB a Poštovní spořitelnou.

Vůbec poprvé tak individuální dárcové budou moci posílat neziskovým organizacím peníze prostřednictvím platebních karet za výjimečných podmínek - s 0% poplatkem.

"Je to významná změna, víme ze zkušeností, že tradiční poplatek za převod byl zejména u větších darů často docela velkým blokem," vysvětlil Tomáš Jindříšek.

Částka navíc dorazí neziskové organizaci okamžitě a to díky platebnímu řešení PaySec.

Ocenění odborníků

Portál darujspravne.cz si za krátkou dobu existence vybudoval respekt u internetové a manažerské komunity a probojoval se do úzkého okruhu finalistů významných soutěží.

Začátkem října získal dvě hlavní ceny v soutěži Internet Effectiveness Awards 2010, a to v kategoriích Charita a Nejlepší portál, a navíc speciální ocenění za inovace.

V této chvíli soutěží o projekt roku v Křišťálové Lupě, a rovněž je ve finále reklamní soutěže efektivity Effie.

Výherce těchto soutěží budou známy během října a listopadu a Darujspravne.cz patří k favoritům.

 

Právě se děje

Další zprávy