Češi jsou s bydlením spokojení, jen by mohlo zlevnit

Ekonomika Ekonomika
23. 9. 2011 15:05
Dvě třetiny lidí je s bydlením spokojeno, ale tři čtvrtiny si myslí, že je drahé
4.-10. místo (top10) bez pořadí Vlastník: SBD Rozvoj Neštěmnice, Ústí nad Labem Adresa: Seifertova 448-450, Ústí nad Labem Projektant: Termo + holding, a.s. Zhotovitel: Termocon s.r.o.
4.-10. místo (top10) bez pořadí Vlastník: SBD Rozvoj Neštěmnice, Ústí nad Labem Adresa: Seifertova 448-450, Ústí nad Labem Projektant: Termo + holding, a.s. Zhotovitel: Termocon s.r.o. | Foto: Svaz českých a moravských bytových družstev

Praha - Bydlíme dobře, stále ale platíme příliš mnoho, myslí si Češi podle průzkumu agentury Median.

Svou spokojenost se současným bydlením vyjádřilo 65,2 pocenta dotázaných, přitom 23,4 procenta z nich odpovědělo, že je spokojeno určitě. Dalších 41,8 procenta je spíše spokojených.

Naopak úplně nespokojených je 2,6 procenta respondentů, spíš negativně hodnotí své bydlení 9,6 procenta dotázaných. Téměř čtvrtina účastníků průzkumu sice svým bydlením nadšena není, ale nejsou ani nespokojeni.

Pro dvě pětiny lidí je bydlení velmi drahé

Mnohem jednotnější byli lidé v názoru na současnou cenu bydlení. Tři čtvrtiny z nich odpověděly, že je bydlení v současnosti drahé, plných 41 procent jej považuje za velmi drahé. Pouze 5,9 procenta dotázaných si myslí opak.

Průzkum zjistil také to, že za drahé považují bydlení o něco více ženy, odpověděly tak v 77 procentech případů, zatímco muži 73,2 procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy