Byty na soutoku Labe s Vltavou chystají v Mělníku

Ekonomika Ekonomika
7. 6. 2011 12:43
Peníze na uskutečnění projektu shání Jiří Lobkowicz v zahraničí
Při povodních v roce 2006 byly pozemky pod vodou.
Při povodních v roce 2006 byly pozemky pod vodou. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Mělník - Díky obří investici 7,5 miliard korun má v Mělníku vyrůst komplex více než 800 domků, hotelů, golfových hřišť a dalších objektů. Informovaly o tom Hospodářské noviny.

Vše by mělo vzniknout v místech, které je opěvováno v písni, tedy na soutoku Labe s Vltavou. Protože je tady voda skutečně blízko, bude součástí komplexu i přístaviště.

263 hektarů pozemků, na kterých mají objekty vyrůst, patří majiteli mělnického zámku Jiřímu Lobkowiczovi. Ten už podle HN začal shánět v zahraničí investory.

Začne se přestavbou zámku na luxusní hotel

První stavby chce zahájit příští rok, celý projekt by měl být dokončen nejdéle do roku 2023. Lobkowicz má podle HN hotovou kompletní projektovou dokumentaci a všechna povolení. Slavnostní poklepání základního kamene chce stihnout již příští rok na jaře.

Projekt má začít přestavbou rodinného zámku Hořín na pětihvězdičkový hotel za 650 milionů korun, devítijamkovým golfovým hřištěm a prvními bytovými domy. Jejich prodejem chce bývalý investiční bankéř Lobkowicz financovat další etapu projektu.

V areálu s hotely, ale i bydlením pro seniory, by mělo najít práci až 300 lidí.

Přestavbu komplexu rokokového zámku a přilehlých hospodářských stavení, který je státem chráněnou kulturní památkou, budou muset povolit také památkáři. Investor ale dosud na oddělení památkové péče mělnické radnice žádný projekt nepředložil.

 

Právě se děje

Další zprávy