Šéf Orca svědčil v Chorvatsku v případu zpronevěry

Veronika Skálová Veronika Skálová
5. 1. 2011 10:57
Chorvaté vyšetřují šest zaměstnanců Suncani Hvar
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Záhřeb - Důvodem úterního zadržení šéfa developerské společnosti Orco Property Group v Chorvatsku je vyšetřování případů zpronevěry a podvodů za 16 milionů kun (v přepočtu 2,1 milionu eur).

Informoval o tom server Patria.cz s odvoláním na zpravodajství chorvatské státní televize. Policisté vyšetřují celkem šest zaměstnanců projektu Suncani Hvar a Jean-Francois Ott byl vyslýchán pouze v roli svědka.

"Policejní tým ze Splitu, který si přál hovořit s panem Ottem, vyšetřuje ekonomickou kriminalitu. Pan Ott souhlasil, že odpoví na jejich otázky," uvedla později mluvčí policie Aleksandra Ljuba.

Policisté zadrželi Otta na úterním setkání s novináři, kde se řešil postup okolo zadluženého projektu Suncani Hvar. Zakázali mu odlet ze země a Ott pak později odpoledne odpovídal na jejich otázky. Potom byl uvolněn.

"Nemáme žádné problémy zodpovědět otázky policie, nemáme co skrývat, ale ohrazujeme se proti způsobu, jakým je celá věc vedena. Vedení Orca považuje za absolutně neakceptovatelné, že pan Ott byl zadržován v Chorvatsku bez jakéhokoli oficiálního důvodu k takovému jednání," uvedla mluvčí Orca Petra Zdeňková pro agenturu Bloomberg.

 

Právě se děje

Další zprávy