Pátý nejbohatší Čech koupil 2700 bytů v Litvínově

Zdeněk John
30. 7. 2010 10:13
CPI Group rozšířila své bytové portfolio. Firma to oznámila v tiskové zprávě.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Jeden z českých miliardářů Radovan Vítek koupil 2 700 bytů v Litvínově. Učinil tak prostřednictvím své firmy, druhého  největšího poskytovatele nájemního bydlení v České republice, investorské a developerské skupiny CPI.

CPI rozšířila svůj bytový fond, který tak nyní čítá bezmála 13 tisíc bytových jednotek, uvedla firma v tiskové zprávě. Necelé tři tisícovky bytů, o které společnost rozšířila své portfolio, patřilo někdejší litvínovské firmě Chemopetrol.

CPI Group získala pod svou kontrolu 2 700 bytů ve správě společnosti Haines, kterou koupila v červnu. V takzvaných podnikových bytech bydlí zhruba pět tisíc nájemníků. "Hodnota transakce dosáhla 825 milionů korun," potvrdil generální ředitel CPI Group Zdeněk Havelka.

S novou akvizicí dnes CPI Group vlastní téměř 13 tisíc bytů ve 13 městech s regulovaným i tržním nájemným. "Rok 2011 nám umožní nově nabyté finanční prostředky z deregulovaných nájmů investovat zpět do revitalizace bytového fondu, což dříve, při průměrném regulovaném nájmu mezi 20-ti a 30-ti korunami na m2 nebylo možné," potvrdil záměr CPI Group investovat do oprav bytových domů Zdeněk Havelka.

CPI Group se na českém realitním trhu pohybuje od roku 1991. Aktivity skupiny zahrnují dále výstavbu a pronájem obchodních ploch, hotelový development, výstavbu a pronájem kancelářských prostor a realizaci průmyslových zón a logistických parků. Působí i na Slovensku.

CPI Group kontroluje podnikatel Radovan Vítek, který je podle serveru motejlek.com pátým nejbohatším občanem České republiky. Hodnota jeho majetku se počítá v řádu desítek miliard korun.

 

Právě se děje

Další zprávy