Přetahovanou o klienty s RWE zatím vyhrává ČEZ

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
27. 7. 2010 14:10
RWE získal 9 tisíc nových klientů na odběr elekřiny, ČEZ nalákal 20 tisíc na nabídku plynu.
RWE láká na levnější elektřiny než konkurence. Zatím jí podlehlo přes 9 tisíc lidí.
RWE láká na levnější elektřiny než konkurence. Zatím jí podlehlo přes 9 tisíc lidí. | Foto: RWE

Praha - Neoficiální závod o odběratele, který se už dva měsíce odehrává mezi energetickými giganty ČEZ a RWE má další průběžné výsledky.

Ve vedení je zatím elektrárenský ČEZ, který na svou nabídku dodávek zemního plynu "ulovil" už 20 tisíc zákazníků. Plynárenská společnost RWE získala svou nabídkou elektřiny 9 tisíc klientů. Informovala o tom ČTK.

ČEZ získal nejvíc nových klientů v západních Čechách a Moravskoslezském kraji. Ceny o pět procent nižší než konkurenční RWE chce společnost udržet ještě do konce příštího roku.

Nabídky "loveným" zákazníkům jsou podobné

RWE od května, kdy přišla s nabídkou levnější elektřiny, přetáhla konkurenci 9 tisíc zákazníků. Do konce července předpokládá nárůst tohoto čísla na 10 tisíc a do konce roku dokonce na 20 tisíc.

"Konkurence na trhu je obrovská, ale my věříme, že máme v tomto směru proti menším firmám výhodu. Můžeme totiž lidem nabídnout široký zákaznický servis, včetně velké sítě kanceláří a call center," uvedl mluvčí společnosti Martin Chalupský. Na českém trhu s elektřinou chce RWE během příštích let získat dvouciferný podíl.

Nabídka, kterou obě společnosti klientům konkurence nabízejí je velmi podobná - zaručená nižší cena plynu či elektřiny na určitou dobu a bonus ve výši 500 korun při rychlé změně dodavatele.

 

Právě se děje

Další zprávy