Věřitelé Orka znovu řekli ne restrukturalizaci dluhu

Veronika Skálová Veronika Skálová
30. 4. 2010 10:53
Věřitelům Orka se nelíbí plán na přeskupení dluhu. Developer dluží skoro 2 miliardy eur.
O tom, zda má Orco vůbec nějakou budoucnost, rozhodne 12. května soud.
O tom, zda má Orco vůbec nějakou budoucnost, rozhodne 12. května soud. | Foto: Orco group

Lucemburk - Další zamítnutí plánu na restrukturalizaci dluhu. Shodla se na něm významná většina držitelů dluhopisů developerské společnosti Orco. Orco je už více než rok na pokraji krachu v režimu soudní ochrany před věřiteli.

Soud bude také 12. května posuzovat jeho obchodní plán, který zahrnuje mimo jiné i restrukturalizaci dluhu. Tento návrh by však podle ČTK pro některé věřitele znamenal prodloužení splatnosti jejich pohledávek až o deset let.

Současně s držiteli dluhopisů se sešli již podruhé v tomto týdnu akcionáři developera, který působí především ve střední a východní Evropě. Zatímco na jejich prvním mimořádném setkání se skupina akcionářů kolem společnosti Millenius Investments pokusila neúspěšně svrhnout stávající vedení, druhé setkání bylo jen informativní, uvedlo Orco ve zprávě na svých internetových stránkách.

Orku se v nedávné době podařilo hned třikrát za sebou i přes odpor části akcionářů navýšit kapitál o více než 13 milionů eur.

Společnost dluží téměř 2 miliardy eur, finanční potíže má už několik let. Navzdory problémům však dál připravuje některé své projekty - například ambiciózní přestavbu Bubnů na moderní čtvrť za miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy