Akcionáři plánují převrat v Orcu. Šéf Ott má odejít

Ekonomika Ekonomika
25. 3. 2010 15:53
Nové vedení by mělo snížit konsolidovaný dluh nejméně o 25 procent.
Nad projektem Orco Group v pražských Bubnech se nesmráká pouze na této vizualizaci
Nad projektem Orco Group v pražských Bubnech se nesmráká pouze na této vizualizaci | Foto: Orco Group

Praha - Společnost Orco Group by měla mít nové vedení, domnívají se její akcionáři, kteří drží více než desetiprocentní podíl na hlasovacích právech. A požadují svolání mimořádné valné hromady.

Jejich cílem je odvolat zakladatele a šéfa společnosti Jeana-Francoise Otta.

"Ztratili jsme důvěru v ředitele společnosti a předsedu jejího představenstva (Otta). Po celém roce pod soudní ochranou francouzského soudu selhal při roli snižování dluhu, který paralyzoval celou společnost a zničil veškeré naděje na její znovuoživení," stojí v prohlášení akcionářské skupiny.  

 

Sdružení akcionářů navrhuje jmenovat Jeana Pierra-Matteie, Anne-Marii de Chalambertovou, Jeana Coeroliho, Emile Ferenczyho, Jeana Van Den Esche a Patricka Aubarta do představenstva společnosti. V čele by měl stanout Mattei.

Ochrana skončí v červnu

Orco se od března 2009 nachází v režimu soudní ochrany před věřiteli. Prodloužená soudní ochrana měla původně skončit dnes, tedy 25. března 2010. Pařížský obchodní soud však prodloužil developerské skupině soudní ochranu do 25. června tohoto roku.

Orco podle svého prohlášení nyní dokončuje plán záchrany, který bude zástupcům věřitelů představen na konci března. Ti pak budou mít měsíční lhůtu na vyjádření k navrhovaným podmínkám.

Podle serveru Patria.cz vzrostl poměr zadlužení Orka z 67 procent v polovině loňského roku na současných 80 procent. Celkové zadlužení společnosti překročilo 1,5 miliardy eur, tedy asi 39 miliard korun.

 

Právě se děje

Další zprávy