Sreality přijdou o tři hlavní hráče.Kvůli cenám inzerce

Veronika Skálová Veronika Skálová
24. 3. 2010 16:05
Sting, Re/Max a M reality odcházejí ze serveru Sreality.
Sreality.cz jsou největší realitní inzertní server v Česku. Teď trochu "zhubnou". Ilustrační foto.
Sreality.cz jsou největší realitní inzertní server v Česku. Teď trochu "zhubnou". Ilustrační foto. | Foto: Jan Langer

Praha - Kdo bude od prvního dubna hledat nemovitost k nákupu nebo pronájmu, na nejvyužívanějším severu Sreality.cz najde menší nabídku, než byl zvyklý. Tři největší realitní společnosti v Česku - Sting, Re/Max a M&M reality holding totiž přestanou služeb tohoto portálu využívat. Oznámily to dnes ve společné tiskové zprávě.

Realitní giganty rozezlily podmínky, které jim Sreality.cz od prvního dubna nabídly. Tvrdí, že jsou v hrubém rozporu s podmínkami ve dříve uzavřených smlouvách na letošní rok.

"Kvalita a úroveň nabízených služeb serveru již přestala odpovídat částkám požadovaným za inzerci. Server změnil od začátku roku 2010 návrh podmínek již třikrát, čímž uvedené společnosti došly k jednoznačnému závěru, že serveru chybí jakákoli koncepce a že server v této době nenabízí perspektivní spolupráci do budoucna," oznámily realitní společnosti.

Spory o podmínky inzerování na Sreality.cz se objevily už na začátku roku, kdy Seznam, který portál provozuje, chtěl změnit systém platby za inzerát. Namísto denní paušální platby měly společnosti platit za každého zájemce, který se na inzerát podívá detailně.

Tento postup napadla i Asociace realitních kanceláří, která podala podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Upozornila, že by se mohlo ze strany Sreality jednat o zneužití dominantního postavení.

Server později oznámil, že podmínky měnit nebude. Podle reakce realitních společností se však zdá, že nakonec přece jen změnil názor.

 

Právě se děje

Další zprávy