Škodovka snížila cenu fabií pod 200 tisíc korun

Ekonomika Ekonomika
23. 12. 2009 18:25
Škodovka reaguje na pokles zájmu o svůj nejprodávanější vůz
Škoda fabia s motorem 1.2 prošla osmi autoservisy. Dekra testovala, kdo z nich objeví skryté závady.
Škoda fabia s motorem 1.2 prošla osmi autoservisy. Dekra testovala, kdo z nich objeví skryté závady. | Foto: Radek Pecák

Mladá Boleslav - Automobilka Škoda Auto poprvé snížila cenu nejprodávanějšího českého vozu Fabia pod 200 tisíc korun. Novou verzi vozu si lidé mohou pořídit za 199.900 korun.

O nové katalogové - tedy neakční - ceně už byli informováni dealeři a automobilka je uvádí na svých internetových stránkách.

Nahoru jde naopak cena ostatních modelů, ale jen kvůli zvýšení sazby daně z přidané hodnoty na 20 procent. Na většinu modelů ale současně automobilka spustila akci kvůli výprodeji skladů. Lze je tak koupit levněji než dosud.

Až dosud byla nejlevější verze fabie, tedy nejprodávanějšího modelu v Česku, k mání za 219 tisíc korun. Server iDnes.cz, který si zlevnění všiml jako první, uvádí, že za nejmenší cenu je k dostání fabia s motorem 1,2 a čtyřmi airbagy. 

Za tři roky tak klesla cena fabií o padesát tisíc korun. Škodovka v současné krizi, kdy automobilky drtí nezájem o nové vozy, přistoupila na zlevňování a cenové akce podobně jako větščina jejích konkurentů.

Letos si podle údajů Svazu dovozců automobilů koupilo Fabii 15.723 zákazníků, bezmála o 30 procent méně než před rokem.

 

Právě se děje

Další zprávy