Nejlepší reality v Česku? Zvítězila přestavba pivovaru

jem
13. 11. 2009 0:26
Odborná porota vybrala nejlepší developerské projekty roku.
Zabodoval i projekt Hanspaulka nové vily
Zabodoval i projekt Hanspaulka nové vily | Foto: www.bestofrealty.cz

Praha - Česko zná vítěze soutěže Nejlepší z realit. Organizátoři je ve čtvrtek večer vyhlásili v pražském Kongresovém centru.

Odborná porota letos již pojedenácté vybrala 46 projektů, které se o ocenění utkaly v pěti kategoriích.

Soutěžilo se o nejlepší byty, nová administrativní centra, rekonstruované kanceláře, obchodní centra a hotely.

Pivovar, mlýn, knihovna

V kategorii rezidenčních projektů si vítězství odnesla přestavba bývalého pivovaru v pražských Holešovicích. Nejlepší kancelářskou budovou se pro změnu stala první etapa projektu Futurama Business Park v Praze-Karlíně.

Až do začátku 21. století parní mlýn, dnes administrativní komplex Classic 7 ležící přes ulici od holešovického přístavu, to je nové sídlo firmy Centrum Holdings a všech jejích částí.
Až do začátku 21. století parní mlýn, dnes administrativní komplex Classic 7 ležící přes ulici od holešovického přístavu, to je nové sídlo firmy Centrum Holdings a všech jejích částí. | Foto: Ondřej Besperát

Uspěl i projekt Classic 7 Business Park v pražských Holešovicích. Porota jej vybrala v kategorii rekonstruovaných kanceláří.

V areálu, kde kdysi býval parní mlýn, sídlí redakce Aktuálně.cz a její mateřská společnost Centrum Holdings. Pro Classic 7 to není první letošní ocenění. Projekt zvítězil i v soutěži Stavba roku.

V kategorii obchodních center dominovaly pražské Arkády Pankrác. V kategorii hotelů získal titul The Augustine Hotel v Praze 1, a to za "harmonické spojení a respektování historických budov s prvky moderní architektury".

Zvláštní cenu poroty letos získala Národní technická knihovna v Praze-Dejvicích. Cena byla udělena za vzorový příklad stavby veřejných služeb, urbanistické, architektonické a technické řešení a dosud nejvýraznější ukázku spolupráce veřejného a soukromého sektoru v oblasti rozvoje nemovitostí.

Co se líbí čtenářům Aktuálně.cz?

Soutěž je v Česku považována za nejprestižnější svého druhu. koná pod záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí sdružující nejvýznamnější osobnosti české developerské scény.

Možnost vybrat nejlepší projekty jste měli i vy, čtenáři Aktuálně.cz. V grafikách níže jsme vám představili některé ze soutěžních projektů a zahájili jsme anketu o nejlepší bydlení a kanceláře. Podívejte se, jak jste hlasovali.

 

Právě se děje

Další zprávy