Nabídku na fixaci cen elektřiny prodloužil také E.ON

Petr Kučera Petr Kučera
9. 4. 2009 7:09
Podobnou možnost mají i zákazníci ČEZ a Pražské energetiky

České Budějovice - Společnost E.ON, dodávající elektřinu v Jihočeském a Jihomoravském kraji, prodloužila možnost fixace cen pro rok 2010. Na dotaz Aktuálně.cz to potvrdil mluvčí společnosti Vladimír Vácha. Podobnou nabídku už dříve prodloužily také společnosti ČEZ a Pražská energetika.

Produkt Jistota 2010 si domácnosti mohly u E.ON objednat původně jen do konce března. Fixace cen jim zaručí, že do konce příštího roku budou za elektřinu platit stejné ceny jako letos. Garance nezvýšení cen se netýká pouze plateb za dodávku elektřiny, ale také například měsíčního poplatku za jistič a podobně. Bonusem je týden dodávky elektřiny zdarma.

Podrobnosti o prodloužení možnosti fixace - a také novou, zatím neupřesněnou další nabídku - chce E.ON představit v polovině příštího týdne. "Dosud si fixaci objednalo zhruba 130 zákazníků z řad domácností i firem," dodal Vácha.


Foto: Ludvík Hradilek
Přečtěte si názory odborníků:
Elektřina opět zdražuje. Vyplatí se fixace ceny?

Dominantní dodavatel ČEZ nabízí domácnostem pro rok 2010 patnáctiprocentní slevu oproti letošním cenám. Zájemci si mohou zafixovat ceny do konce dubna. „Dosud si produkt objednalo kolem 3000 domácností a 200 podnikatelů," řekla Aktuálně.cz mluvčí ČEZ Eva Nováková.

ČEZ původně nabídl jen čtyřprocentní slevu, možnost trvala do konce letošního února. „Všem, kdo si ji objednali, jsme umožnili přejít na novější, patnáctiprocentní slevu," dodala Nováková.

Obdobný produkt nabídla i Pražská energetika, také ona prodloužila možnost fixace z konce února až na konec dubna. „V tomto nabízeném tarifu navíc neúčtujeme poplatek za odběrné místo, což například pro rodinu žijící v třípokojovém bytě znamená úsporu zhruba  650 korun ročně," říká mluvčí Pražské energetiky Petr Holubec.

Velkoobchodní ceny silové elektřiny v předchozím půl roce výrazně klesly, přestože v posledních týdnech opět mírně rostou. Fixace tedy sice znamená určitou jistotu, nicméně lze na ní i prodělat (pokud bude skutečná cena v roce 2010 nižší, než nyní nabízejí fixační produkty).

Jde jen o marketingový tah energetických společností, nebo se fixace skutečně vyplatí? Přečtěte si názory nezávislých odborníků!

 

Právě se děje

Další zprávy