Kellnerův Home Credit začne půjčovat Filipíncům

ČTK ČTK
14. 2. 2012 21:20
Filipíny jsou s 88 miliony obyvateli 12. nejlidnatější zemí světa
Filipíny plánujeme ve čtvrtém kvartále. (Ilustrační foto z firemní oslavy dvaceti let PPF v prosinci 2011.)
Filipíny plánujeme ve čtvrtém kvartále. (Ilustrační foto z firemní oslavy dvaceti let PPF v prosinci 2011.) | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Úvěrová společnost Home Credit má do konce roku expandovat na Filipíny. Firma má již pobočky v Číně, Vietnamu a Indii, zajímá se také o Indonésii. Uvedl to v úterý odpoledne internetový deník Insider.

Skupina Home Credit patří do skupiny PPF Group, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner.

"Filipíny jsou v plánu ve čtvrtém kvartálu tohoto roku. Než se vybuduje zázemí a získají všechna potřebná povolení, tak to chvíli trvá. Proto to dřív nejde," řekl Insideru zdroj z Kellnerovy blízkosti.

Filipíny jsou s 88 miliony obyvateli 12. nejlidnatější zemí světa a analytici jí prognózují dobrou budoucnost. Podle zprávy týmu globální banky HSBC Filipíny do roku 2050 nahradí spolu s dalšími zeměmi nynější favority trhů, takzvané země BRIC (Brazílie, Rusko, Indie, Čína). Právě stát rozkládající se na více než 7000 ostrovech má být v čele zemí podle přírůstku hrubého domácího produktu, uvedl Insider.

Home Credit, založený v roce 1997, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v České republice. Skupinu Home Credit plně vlastní PPF Group, která je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě.

Home Credit B.V. je od roku 2002 předním poskytovatelem spotřebitelského financování v Rusku, od roku 1999 na Slovensku, od roku 2005 v Kazachstánu, kde drží menšinový podíl, a od roku 2007 v Bělorusku. Firma podniká také v Číně a ve Vietnamu. Koncem minulého roku skupina uzavřela smlouvu, která jí umožní vstoupit na indický trh.

 

Právě se děje

Další zprávy