Zkrachovalý šéfmakléř se vzdal odstupného 220 milionů

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
4. 11. 2011 18:00
MF Global se dostala do potíží kvůli svým sázkám na řecké a další dluhopisy.
První oběti evropské dluhové krize už lze najít i na Wall Street
První oběti evropské dluhové krize už lze najít i na Wall Street | Foto: Reuters

Washington - Generální ředitel americké makléřské společnosti MF Global Holdings Ltd Jon Corzine rezignoval. Společnost v pondělí požádala o soudní ochranu před věřiteli.

Corzine v prohlášení uvedl, že jeho odchod je dobrovolný a jeho rozhodnutí o odchodu bylo velmi obtížné. Corzine také odmítl odstupné 12,1 milionu dolarů (asi 220 milionů korun).

MF Global se dostala do potíží kvůli svým sázkám na evropské státní dluhopisy, a stala se tak největší americkou obětí dluhové krize eurozóny. Firmu nyní vyšetřují regulační úřady a FBI, protože z klientských účtů zmizely stovky milionů dolarů. Podle regulačních úřadů chybí více než 600 milionů dolarů.

"Cítím velký smutek kvůli tomu, co se stalo v MF Global a jaký vliv to mělo na firemní klienty, zaměstnance a mnoho dalších," uvedl Corzine v prohlášení. Dodal, že nadále hodlá pomáhat při vyšetřování firmy regulačními úřady.

Corzine byl dříve šéfem Goldman Sachs & Co a senátorem a guvernérem New Jersey. Do vedení MF Global nastoupil loni v březnu a chtěl z 200 let staré makléřské firmy udělat globální investiční banku.

 

 

Právě se děje

Další zprávy