Služba Skype oficiálně přešla do rukou Microsoftu

Tereza Holanová Tereza Holanová
14. 10. 2011 13:40
Skype se nově stane pobočkou americké firmy. Pod Microsoft přejdou i zaměstnanci v Česku
Logo Skype. Ilustrační snímek.
Logo Skype. Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Redmond, Praha - Komunikační služba Skype Gobal má nového vlastníka. Společnost Microsoft v pátek oznámila, že dokončila její převzetí. Za internetový program zaplatila 8,5 miliardy dolarů (153 miliard korun).

Ten se tak nově stane jednou z divizí amerického Microsoftu. Jejím šéfem bude dosavadní výkonný ředitel Skype Tony Bates.

Do regionálních poboček Microsoftu se postupně začlení všichni zaměstnanci Skype, včetně České republiky, Estonska, Ruska, Velké Británie, Japonska nebo USA.

V Česku firma sídlí od roku 2006. Podle účetní závěrky Skype Czech Republic společnost v roce 2010 zaměstnávala čtyřicet osob.

Evropa obchod již posvětila

O plánovaném převzetí Microsoft a Silver Lake, které doposud Skype patřil, informovaly 10. května tohoto roku. Správní rady obou podniků akvizici již dříve schválily. Evropské regulační úřady daly akvizici zelenou minulý týden.

Jak Microsoft uvedl, některé státy akvizici doposud zkoumají. V takových případech bude převzetí prohlášené za dokončené, až současné prověrky skončí.  O které země se přesně jedná, mluvčí českého Microsoftu odmítla sdělit.

Předchozí vlastník řídil Skype od listopadu 2009, kdy mu jej prodala skupině eBay. Ta koupila komunikační program v roce 2005, tedy dva roky po jeho založení.

Jak zástupci Microsoftu uvedli, oba podniky se budou nadále soustřeďovat na svůj hlavní cíl, kterým je spojování lidí, ať už spotřebitelů nebo firemních zákazníků.

"Tím, že dáme dohromady to nejlepší z obou společností, budeme schopni dříve naplnit náš cíl, kterým je miliarda uživatelů Skypu denně," uvedl Bates.

 

 

Právě se děje

Další zprávy