Firmě Google vzrostl zisk o půl miliardy dolarů

Ekonomika Ekonomika
14. 10. 2011 8:51
Akcionáři mají předčasné vánoce, hodnotí výsledky firmy analytici
Otcové zakladatelé
Otcové zakladatelé | Foto: ČTK

San Francisco - Americký internetový gigant Google zaznamenal ve třetím čtvrtletí čistý zisk 2,73 miliardy dolarů a zvýšil tržby o 33 procent. Oznámilo to v San Francisku vedení společnosti.

Výsledky Google příjemně zaskočily analytiky, stejně jako v předešlém čtvrtletí. Oproti stejnému období loňského roku Google zvýšil zisk o víc než půl miliardy dolarů.

Cena akcií Googlu po oznámení výsledků za třetí kvartál stoupla o šest procent na 593,5 dolaru. "Pro akcionáře Googlu jsou to předčasné Vánoce," komentoval výsledky společnosti Colin Gillis, analytik BGC Partners. "Není to jen o tom, že drží pod kontrolou výdaje, prostě víc vydělávají," dodal.

Odborníci se shodují v názoru, že internetová ekonomika je stále velmi silná. V případě Googlu panovaly obavy z vyšších výdajů, ale vedení společnosti prokázalo značnou kázeň, zejména v investicích do segmentu výzkumu a vývoje.

Pozitivní výsledky jsou o to cennější, že Google se potýká se stále silnější konkurenci sociální sítě Facebook. Vedení Googlu oznámilo, že v jeho nové službě Google+, která je přímou konkurencí Facebooku, se už registrovalo na 40 milionů uživatelů.

 

Právě se děje

Další zprávy