Yahoo si zřejmě koupí společnost Silver Lake

Ekonomika Ekonomika
16. 9. 2011 9:02
Yahoo ovšem tvrdí, že není pod žádným tlakem. Zatím hledá nového ředitele
Foto: Reuters

San Francisco -  O převzetí americké internetové společnosti Yahoo uvažuje, podle agentury Bloomberg, společnost Silver Lake. O tom, za jakou by to mělo být cenu, se ale zdroje agentury nezmiňují.

Správní rada Yahoo minulý týden odvolala ředitelku Carol Bartzovou, nyní ale sama čelí tlaku jednoho z významných akcionářů. Bartzová z čela Yahoo musela odejít proto, že nedokázala čelit sílící konkurenci firem, jako je Google a Facebook.

Silver Lake by po koupi zřejmě nejprve prodal asijskou součást Yahoo a pak se zaměřil na ozdravení hlavní, tedy americké části. V úvahu také připadá, že Silver Lake by i americkou část Yahoo nabídl k prodeji.

Yahoo zatím hledá nového ředitele

Jednání jsou však zřejmě teprve na počátku, protože The Wall Street Journal (WSJ) napsal, že zástupci Yahoo se společností Silver Lake nejednali, a není ani jasné, co přesně Silver Lake nabízí. Noviny rovněž upozornily, že vedení Yahoo potenciálním zájemcům o převzetí signalizovalo, že není pod žádným tlakem.

Silver Lake i Yahoo se k informacím WSJ nechtěly vyjadřovat. Správní rada Yahoo si ve středu vyslechla prezentaci investiční banky Allen & Co. Yahoo také hledá nového ředitele. 

 

Právě se děje

Další zprávy