Londýn otevírá největší nákupní centrum v Evropě

Zahraničí Zahraničí
13. 9. 2011 15:35
Westfield Stratford City je bránou do Olympijského parku
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Westfield Stratford City

Londýn - 300 nových obchodů, 70 restaurací, kina, tři hotely, bowlingové dráhy a největší kasino ve Velké Británii - to jsou jen některá lákadla připravená pro návštěvníky největšího obchodního centra Evropy.

Za podpory londýnské radnice vyrostlo ve Westfield Stratford City ve východním Londýně a mimo obrovské nabídky zboží je jedinou přístupovou bránou k londýnskému Olympijskému stadionu, píše list The Independent.

"Tento projekt zásadně přemění východní Londýn. Je to jedno z nejdůležitějších dědictví, které zde Olympijské hry 2012 zanechají," řekl před slavnostním otevřením starosta britské metropole Boris Johnson.

Areál o rozsahu bezmála 580 tisíc metrů čtverečních zaměstná přes 18 tisíc lidí. Obchody si zamluvily už všechny významné značky. Například Marks & Spencer a John Lewis mají k dispozici obchody o rozsahu 60 tisíc metrů čtverečních.

V areálu, který stál skoro jeden a půl miliardy liber (40 mld. korun), chtějí své zboží předvádět také značky Next, Apple, Prada, Hollister, Nike, Hugo Boss, Mulberry a mnoho dalších.

Návštěvníkům budou k dispozici velké obrazovky, jež budou přenášet olympijská klání.

Podle developera projektu, společnosti Westfield Group, žije 45 minut od centra přes čtyři miliony lidí, kteří můžou služeb využít.

Nový obchoďák se také stal nákupním centrem s nejlepší dopravní dostupností v celé Velké Británii. Jak dodává The Independent, jen na dopravu, která bude zajišťovat přístup i do Olympijského parku, dali investoři a město více než 17 miliard liber.

 

Právě se děje

Další zprávy