Konkurence pro Škodu: I Peugeot postaví továrnu v Indii

Radek Pecák Radek Pecák
1. 9. 2011 14:15
První indický Peugeot bude vyroben v roce 2014
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Peugeot

Dillí - Zatím kapacitu 170 000 automobilů ročně by měla mít nová továrna Peugeotu v Indii.  Dohodu o jejím vybudování podepsali předseda vlády indického státu Gudžarát Narendra Modi a předseda představenstva PSA Citroën Peugeot Philippe Varin .

Podle této smlouvy hodlá Peugeot investovat přibližně 650 milionů eur do továrního komplexu o rozloze 2 km2 v automobilové průmyslové zóně v Sanandu v západní Indii.

 Peugeot zde postaví výrobní centrum, které bude zahrnovat lakovny a montážní linky. Počáteční výrobní kapacita bude 170 000 automobilů ročně.

Peugeot vybuduje i továrnu na výrobu motorů a převodovek. Díky tomu dohromady vznikne v Sanandu 5 000 nových pracovních míst. 

První Peugeot sjede z pásu za tři roky

Výroba prvního vozu Peugeot je zde plánována na rok 2014.

Philippe Varin  sdělil, že důvodem pro vybudování továrna je především skutečnost, že Indie by se měla do roku 2020 podle prognóz stát třetím největším automobilovým trhem na světě.

Peugeot zde chce automobily i vyvíjet. Společně s vládou vytvoří Institutu vývoje automobilových kompetencí.

Peugeotu se v Indii daří prodávat automobily již nyní. Právě na zdejším trhu v prvním pololetí společně s latinskou Amerikou vykázal největší nárůst prodejů.

 

Právě se děje

Další zprávy