Manažeři bank přijdou o peníze. Odměny klesnou o 30 %

Ekonomika Ekonomika
14. 8. 2011 14:30
Odhad konzultační firmy přichází na konci týdne, který otřásl finančními trhy
Na Wall Street se dostaví chudší roky, prognózuje analytická firma Johnson Associates.
Na Wall Street se dostaví chudší roky, prognózuje analytická firma Johnson Associates. | Foto: Reuters

New York - Vysokým manažerům bank by mohly letos klesnout odměny ve srovnání s loňským rokem až o 30 procent. Pokles zasáhne většinu oborů finančního průmyslu, nejvíce zřejmě oblast obchodování s cennými papíry s pevným příjmem. Vyplývá to z odhadů konzultační firmy Johnson Associates, která spolupracuje s bankami na Wall Street a s komerčními bankami.

Nejvyšší bude pokles u bankéřů a obchodníků v oblasti obchodování s cennými papíry s pevným příjmem, což jsou třeba dluhopisy nebo prioritní akcie, a to 20 až 30 procent. U obchodníků s akciemi bude pokles nižší, nula až pět procent.

Více peněz by si mohli domů odnést investiční bankéři. Johnson Associates očekává, že díky zvýšení počtu fúzí a akvizic a růstu nabídek dluhu a akcií se jejich odměny zvýší o pět až deset procent. Smíšený vývoj se čeká u zaměstnanců v komerčním a retailovém bankovnictví. Jejich odměny mohou klesnout až stoupnout o pět procent.

Zpráva přichází po silných výkyvech na akciových a dluhopisových trzích v tomto týdnu, které vyvolaly obavy o zdraví globálního finančního průmyslu.

 

Právě se děje

Další zprávy