Vítězství Applu: Samsung má zákaz prodeje tabletu v EU

Veronika Skálová Veronika Skálová
10. 8. 2011 11:12
Německý soud dočasně zakázal prodej nové verze tabletu Galaxy Tab v Unii mimo Nizozemsko
Samsung Galaxy Tab.
Samsung Galaxy Tab. | Foto: Jan Langer

Düsseldorf - Dočasný zákaz prodeje konkurenčního tabletu Galaxy od jihokorejské společnosti Samsung Electronics si vymohl americký Apple u soudu v německém Düsseldorfu.

Zákaz platí pro celou Unii s výjimkou Nizozemí. Informaci potvrdila podle serveru BBC mluvčí Applu Kristina Huguetová s tím, že společnost argumentovala zneužitím svých patentů jihokorejským konkurentem.

Není to poprvé, co se Applu podařilo soudním zákazem překazit Samsungu prodej nové verze 10.1. Podobného zákazu dosáhl i v Austrálii, Samsung tak musel odložit uvedení tabletu na trh. Usiluje také o dočasný zákaz prodeje tabletu ve Spojených státech.

Ve všech sporech argumentuje Apple tím, že Samsung "otrocky" kopíruje jeho iPad i iPhone. Druhá strana kontrovala žalobami v Jižní Koreji, Japonsku, Spojených státech a Německu.

Tohle je Galaxy Tab, konkurent iPadu:

Mluvčí Samsungu Kim Titus uvedl, že německý soud rozhodl bez vyslechnutí či zvážení důkazů ze strany Samsungu. „Naše společnost bude okamžitě reagovat, aby ochránila své duševní vlastnictví," uvedl mluvčí v prohlášení. Společnost chce zároveň zaručit zákazníkům přístup k výrobkům pro mobilní komunikaci.

 

Právě se děje

Další zprávy