Hackeři pronikli do Citibank, mají data 210 tisíc lidí

Veronika Skálová Veronika Skálová
9. 6. 2011 15:38
Zloději se dostali ke jménům a číslům účtů klientů v USA

New York - Po japonském gigantu Sony čelí napadení hackerů další velká mezinárodní společnost. Tentokrát ale nejde o přístup k informacím spojeným s herními účty, jako tomu bylo u Sony. Virtuální zloději se totiž vloupali do Citibank a ukradli data dvou set tisíc jejích klientů ve Spojených státech.

Hackeři se podle agentury Reuters dostali ke jménům klientů, číslům jejich účtů a kontaktním informacím. Banka v prohlášení uvedla, že útok neohrozil žádná další klíčová data, jako jsou například data narození nebo bezpečnostní čísla karet.

Banka kvůli útoku čelí ostré kritice. K útoku totiž došlo již v květnu, ale společnost o něm informovala s měsíčním zpožděním.

"Kontaktujeme klienty, jejichž informace byly ovlivněny útokem. Citi rozšířila bezpečnostní opatření, aby zajistila, že se podobná událost nebude opakovat," uvedl mluvčí Citi ve vyjádření pro agenturu Reuters.

Útok zasáhl asi jedno procento z celkem 21 milionů klientů Citibank, tedy 210 tisíc lidí.

Konzultant bezpečnostní firmy Sophos Chester Wisniewski ve svém blogu uvedl, že postižení klienti mohou být vystaveni záplavě nevyžádané pošty, telefonátů i phishingem, kdy se druhá strana bude vydávat za zástupce Citibank.

 

Právě se děje

Další zprávy