Džíny si lidé kupovali jen o Vánocích

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
9. 2. 2011 10:03
Tržby rostly jak v Evropě, tak v USA jen o několik procent

San Francisco - V posledním čtvrtletí loňského roku sice výrobci džínového oblečení Levi Strauss &amp stoupl čistý zisk o 28 procent na 86 milionů USD (1,5 miliardy Kč), ve firmě to přesto žádné velké nadšení nevzbudilo.

Finanční ředitel Blake Jorgensen v prohlášení varoval, že navzdory pozitivním výsledkům v předvánočním období je ekonomické oživení po celém světě stále velmi slabé.

Tržby za říjen až prosinec stouply o sedm procent na 1,2 miliardy USD. Na americkém kontinentu se tržby zvýšily o sedm procent. V Evropě vzrostly o čtyři procenta, při konstantních směnných kurzech o 11 procent. Tržby v Asii stouply o osm procent a bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů o tři procenta.

V Česku je 15 obchodů Levi Strauss

Společnost Levi Strauss je od roku 1985 v soukromých rukách. Výsledky hospodaření však pravidelně zveřejňuje, protože se veřejně obchoduje s jejími dluhopisy. Čistý dluh firmy na konci čtvrtletí činil 1,59 miliardy USD, což je zhruba stejná úroveň jako ve stejném období před rokem.

Firma Levi Strauss & Co. byla založena v roce 1853 a do Evropy začala dovážet první džínové zboží v roce 1957. Nyní Levi Strauss & Co. působí ve 110 zemích světa a zaměstnává přes 10 500 lidí. Oděvy prodává ve více než 1500 značkových prodejnách a v dalších více než 55.000 obchodů.

V České republice a na Slovensku značka působí od roku 1993 a je součástí východoevropské divize firmy. ČR a na Slovensku má společnost Levi's 15 specializovaných obchodů, z toho deset franšízových.

 

Právě se děje

Další zprávy