Ani papír, ani internet. Vznikají první noviny pro iPad

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
21. 11. 2010 14:17
Murdoch a Apple tvoří vydání přímo pro iPady. Redakce už má 100 členů.
Foto: Reuters

New York/Londýn - Speciální noviny určené výhradně pro iPady a podobné přístroje chce od začátku roku 2011 vydávat tiskový magnát a multimilionář Rupert Murdoch a generální ředitel technologické firmy Apple Steve Jobs. Uvedl to server listu Guardian s odvoláním na britské a americké oficiální zdroje.

Týdenní poplatek za noviny s názvem Daily by měl být 99 amerických centů (asi 18 korun), což je mnohem méně než cena tištěných novin. Tuto nízkou cenu umožňuje skutečnost, že nevzniknou žádné náklady na tisk a prodej tohoto média.

Noviny Daily v sobě mají spojovat ta nejlepší témata z bulvárního tisku i seriózních novin.

V nové redakci v New Yorku je zaměstnáno již na 100 novinářů. Vedoucí redaktoři pochází z britských bulvárních novin The Sun a z amerického deníku The New York Post.

Na vývoji tohoto projektu se budou podílet technici ze společnosti Apple. Obsahy novin se budou zobrazovat přímo na iPady. Totožné vydání prý nebude k dispozici ani na internetu ani v tištěné podobě.

Murdoch je majitelem společnosti News Corporation. V Británii vlastní deníky jako The Sun, News of the World a The Times. V televizní společnosti BSkyB má podíl 39 procent.

 

Právě se děje

Další zprávy