Kellnerova PPF v Rusku jedná o prodeji Home Creditu

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
16. 11. 2010 9:41
Zatím není jasné, zda PPF opustí Rusko úplně, nebo si část firmy ponechá.
Foto: PPF

Moskva - Téměř dvě miliardy dolarů nabízí ruské i mezinárodní banky za Kellnerovu ruskou banku Home Credit & HCFB. Ve hře o získání Kellnerova podnikání na trhu spotřebitelských úvěrů v Rusku, Bělorusku a Kazachstánu je také  ruská státní banka VTB.

O nabídce informoval ruský list Vedomosti. Podle webu businessneweurope.eu údajně Kellner čelí tlaku ruských politických špiček a získané peníze - odhadem 36 miliard korun - by se mu navíc hodily na chystanou expanzi v Indii a Indonésii.

PPF informace odmítla komentovat. Mluvčí Milan Tománek připustil, že  několik silných ruských i mezinárodních bank projevilo v poslední době zájem o kapitálový vstup do banky. "Za PPF však mohu prohlásit, že nečelíme žádnému „tlaku Kremlu" při našem podnikání v Rusku," sdělil Aktuálně.cz Tománek.

PPF chce v Rusku zůstat

"Ruský trh je pro nás prioritní a zatím nemáme v úmyslu jej opustit. S výkonností naší investice jsme spokojeni," dodal Tománek.

HCFB za šest měsíců letošního roku zvýšila čistý zisk na 5,1 miliardy rublů (asi 3,2 miliardy Kč), což je téměř stejný výsledek, jakého dosáhla za celý loňský rok. Banka v Rusku disponuje sítí poboček v regionech a může nabízet úvěry ve 36 000 prodejnách na území Ruska.

 

Právě se děje

Další zprávy