Americkým bankám propadl rekordní počet nemovitostí

Veronika Skálová Veronika Skálová
16. 9. 2010 9:17
Nesplácené hypotéky připravily o domov přes 95 tisíc Američanů.
Údaj z letošního srpna trumfl i dosavadní rekord z května 2010. Ilustrační foto.
Údaj z letošního srpna trumfl i dosavadní rekord z května 2010. Ilustrační foto. | Foto: www.drevenydum.org

New York - Rekordní množství nemovitostí propadlo v srpnu americkým bankám. Téměř dva roky po začátku ekonomické krize přišli lidé v USA kvůli nesplácení hypoték o 95 364 bytů nebo domů.

Od července to představuje tříprocentní nárůst, ve srovnání s loňským srpnem jde o čtvrtinové zvýšení. Údaje zveřejnila realitní společnost RealtyTrac. Podle jejích odhadů vzrostle letos počet zabavených nemovitostí na 1,2 milionu z necelého milionu v loňském roce.

Jak informovala agentura Reuters, další více než tři miliony lidí budou podle odhadu realitní společnosti zabavením domu ohroženy. V současnosti počet varování před rizikem zabavení domu mírně klesá. V srpnu dostalo toto upozornění 96 469 domácností, tedy o jedno procento méně než v červenci a o 30 procent méně než před rokem.

Ještě v roce 2005, před propadem cen nemovitostí, zabavily banky ročně přibližně 100 tisíc domů. Smutný rekord drží nyní už 44 měsíců stát Nevada, kde bankám propadá nejvíce nemovitostí, další v pořadí je Florida, Arizona a Kalifornie.


 

Právě se děje

Další zprávy