Sex.com je znovu na prodej, cena je neznámá

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
2. 7. 2010 10:17
Doména, která v roce 2006 stála 12 milionů dolarů je znovu k mání. Dražbu nepřipustili věřitelé majitele.
Sex je nepochybně jedno z nejzadávanějších slov ve vyhledávačích. Ilustrační foto.
Sex je nepochybně jedno z nejzadávanějších slov ve vyhledávačích. Ilustrační foto. | Foto: mhl

Berlín - Netrvalo to ani tři měsíce a nejspíš nejžádanější internetová doména světě sex.com je opět na prodej. Oznámila to německá společnost, která ji do prodeje nabídla.

Experti se shodují, že komerčně se jedná o pravděpodobně nejzajímavější doménu. Podobný kalibr se navíc na trh dostává jen zřídka.

"Prodej názvu sex.com nabízí novému majiteli příležitost stát se jedničkou na trhu," uvedla Liesbeth Mack-de Boerová, šéfka firmy Sedo, která je první světovou platformou pro prodej a nákup názvů domén.

Doména sex.com měla být původně k mání už letos v březnu, kdy se plánovala její dražba. Majitel domény je totiž zadlužený. Dražbu nakonec zablokoval největší věřitel, firma American Escom LLC. Obával se totiž, že bude doména prodána pod cenou.

Současný vlastník koupil sex.com za 12 milionů dolarů v roce 2006. Tato cena byla jdna z nejvyšších v historii internetu. Podle společnosti Sedo byla v minulosti prodána například vodka.com za tři miliony dolarů (asi 62 milionů korun), kredit.de za 892 500 eur (asi 23 milionů korun) a poker.org za milion dolarů (tedy 20,5 milionu korun).

 

Právě se děje

Další zprávy