Hotmail nabídne nové funkce, bojí se Gmailu

Petr Jemelka Petr Jemelka
19. 5. 2010 19:20
Mazat e-maily bude snažší, ukládat kontakty nebude třeba

Redmond - Windows Live Hotmail - nejpoužívanější emailovou službu na světě společnosti Microsoft - čekají dosud největší změny v historii. Bude se měnit, aby setřásla konkurenci. Zejména Gmail.

Podle oficiálních zpráv Microsoftu je chystaný update služby Windows Live Hotmail udělán tak, aby umožnil uživatelům při práci s mailovou schránkou interakci s dalšími weby a aplikacemi.

Bude tak možné například sledovat videa na YouTube nebo chatovat na Facebooku, aniž byste opustili Hotmail. Podobné funkce už konkurenční Gmail nabízí.

Programový manažer Microsoftu Dick Craddock na svém blogu píše, že jeho tým strávil rok zkoumáním chování uživatelů webmailů a emailových klientů, přičemž se snažil přijít na vylepšení, která by lidé nejvíce ocenili.

"Lidé nám dali jasně najevo, co je pro ně prioritou, lhostejno, zda jde o uživatele Hotmailu nebo produktu jakéhokoliv jiného poskytovatele. Chtějí lepší nástroj pro třídění své pošty, nejenom spamu, ale také všech dalších zpráv," píše Craddock.

Mazat jedním kliknutím

Další podstatnou změnou tedy bude nový "zametací" nástroj, který nejčastější požadavek uživatelů splní. Novinka by měla být představena během několika následujících týdnů a měla by umožnit vyčistit mailovou schránku "jedním tahem pera".

Jednoduše řečeno: Nová funkce Hotmailu umožní jedním kliknutím vymazat všechny zprávy od jednoho nebo více uživatelů. Dalším vylepšením bude možnost jedním kliknutím otevřít všechny maily od jednoho člověka, přičemž kontakt bude možné zadat ze sociální sítě a dalších otevřených aplikací.

Vývojáři Microsoft se rozhodli rozšířit funkce Hotmailu o tuto možnost, protože zjistili, že pouze čtvrtina všech otevřených mailů pochází od člověka, jehož adresu mají uživatelé uloženou ve svém seznamu.

Přestože je Hotmail se zhruba 350 miliony uživateli stále světovou jedničkou, nové uživatele už příliš neláká. To třetímu Gmailu naopak noví klienti přibývají rychle. Představené novinky mají tento trend změnit.

Kromě již zmíněných novinek umožní nová verze webmailu od společnosti Microsoft také pracovat s dokumenty ve formátu ppt (soubory programu Power Point) a to i v případě, že je nebudete mít nainstalovaný v počítači.

 

Právě se děje

Další zprávy