CNN a CBS spojí své zpravodajství. Kvůli úsporám

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
6. 5. 2010 9:26
Spojení by nebylo překvapením, protože stanice v jiných oblastech spolupracují už nyní

New York -  Zejména kvůli úsporám hodlají  americké televizní stanice CNN a CBS propojit svá zpravodajství. O probíhajících jednáních dnes informoval deník The New York Times (NYT).

Zejména CBS, která v současné době na konkurenci ztrácí, by případná spolupráce přinesla výrazné úspory. Vysoké náklady na zpravodajství nutí televize ve špatných ekonomických časech propouštět a CBS není výjimkou. Naopak CNN i přes pokles trhu nabírá nové pracovníky.

Přesto se i tato stanice v posledním roce ve Spojených státech potýká s výrazným poklesem sledovanosti. Ve věkové skupině 25 až 54, na kterou zadavatelé reklam cílí nejvíce, skončila mezi zpravodajskými televizemi až čtvrtá. Sledovanost jejích hvězd, jako je například i v Česku známý Larry King, klesla o více než 30 procent. 

V jiných oblastech spolupracují už nyní

Těsná spolupráce by prospěla oběma stanicím. Jedna by ušetřila, druhá by zasáhla více diváků. Šéfové CBS nicméně zatím jednání se CNN odmítají komentovat.

Společnosti CBS a Time Warner, která je majitelkou CNN, již nicméně v několika případech v televizním odvětví spolupracují. Společně například vlastní televizní síť CW zaměřenou hlavně na ženy. Studia společnosti Warner Brothers zase připravují pro CBS několik pořadů, které patří v hlavním vysílacím čase k jejím hitům. Jde například o komediální seriály Jak jsem poznal vaši matku či Teorie velkého třesku.

 

Právě se děje

Další zprávy