Světová dvojka na trhu s pivem hlásí zisk 1,92 miliard

hp
19. 11. 2009 10:00
Společnosti SABMiller se zvýšil v pololetí zisk přibližně o tři procenta.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: prazdroj.cz

Londýn - Pijáci piva na svůj oblíbený mok nedají dopustit bez ohledu na krizi. Druhá největší pivovarská společnost na světě SABMiller oznámila, že jí za první polovinu roku stouply zisky.

Společnosti, která vlastní mimo jiné český Plzeňský Prazdroj, se meziročně zvýšil nezdaněný zisk o tři procenta na 1,92 miliardy dolarů. Takový kladný výsledek neočekávali ani analytici.

"V jedné z nejtvrdších ekonomických situací za celá desetiletí jsme i nadále získávali podíly na řadě trhů," okomentoval pololetní výsledky generální ředitel společnosti SABMiller Graham Mackay.

Do konce března 2010 firma očekává, že její zisk ještě poroste. Vliv by na to měl mít pokles cen vstupů a také vývoj směnných kurzů. "Finanční pozice skupiny zůstává silná a jsme připraveni využít budoucího zlepšení situace na trhu," oznámilo vedení firmy.

Tržby společnosti SABMiller ovšem poklesly o 6 procent na 13,36 miliardy dolarů s tím, že se celkový objem prodaného piva společnosti, pod níž spadají kromě Plzeňského Prazdroje například pivovarské firmy Miller Lite, Peroni či Castle, snížil po celém světě o jedno procento.

 

Právě se děje

Další zprávy