Turecko je pro ČEZ zakleté. Rozvodny získá konkurent

jem
6. 11. 2009 17:20
ČEZ se svým tureckým partnerem společností Akkok Investments neuspěly v soutěži o privatizaci tureckého distributora elektrické energie.

Ankara - Česká energetická společnost ČEZ byla vyřazena z tendru na privatizované rozvodné sítě elektrické energie Osmangazi.

Do soutěže vstoupil ČEZ se svým tureckým partnerem společností Akkok Investments, přesto neuspěl. O vyřazení ČEZu dnes informoval šéf turecké privatizační agentury Ahmet Aksu. Podle něj předložila nejvyšší finanční nabídku turecká společnost Eti Gümüs, která je ochotna zaplatit 485 milionů dolarů (asi 8,44 miliardy korun).

Turecká privatizační agentura má vybrat kupce pro tři distribuční sítě. Osmangazi na severozápadě Turecka, Yesilirmak a Coruh (1,7 procenta) v centrální části země. Z tendru Osmangazi už byl ČEZ vyřazen.  ,

"Je to pro nás nová informace, privatizace probíhá v režii našeho společného investičního projektu v Turecku," řekl Mediafaxu mluvčí ČEZu Ladislav Kříž. "Do úplného skončení všech tří aukcí se tak nebudeme vyjadřovat," doplnila pro MediFax tisková mluvčí Skupiny ČEZ Eva Nováková. .

 

 

Právě se děje

Další zprávy