Majitel ČSOB je v zisku, vlastník mBank ve ztrátě

Ekonomika Ekonomika
6. 8. 2009 10:53
KBC se ve 2. čtvrtletí vrátila k zisku, naopak mBank propadla do ztráty

Brusel, Varšava - Belgická skupina KBC, která vlastní českou ČSOB, se ve druhém čtvrtletí vrátila do zisku. Meziročně se sice čistý zisk propadl o téměř 40 procent, nicméně dosáhl 302 milionů eur. Předchozí tři čtvrtletí skončila belgická bankovní a pojišťovací skupina ve ztrátě (v lednu až březnu činila 3,6 miliardy eur).

Samotná ČSOB zveřejní výsledky během dneška.

Naopak polská banka BRE, vlastník české mBank, se ve druhém čtvrtletí propadla do ztráty 61 milionů zlotých (385 milionů korun). Firma je součástí německé Commerzbank. Podle dnešního oznámení bylo hlavním důvodem ztráty zvýšení rezerv. V loňském druhém čtvrtletí byla BRE v zisku 279 milionů zlotých.

Německá Commerzbank ve druhém čtvrtletí vykázala ztrátu 746 milionů eur, vloni ve stejné době byla v zisku 817 milionů eur. Oproti letošnímu prvnímu čtvrtletí nicméně ztráta klesla o 44 milionů. Podle dnešního oznámení ovlivnily výsledek hlavně ztráty ve východní Evropě a v divizi komerčních realit. Kromě mBank působí Commerzbank na českém trhu i přímo a má pobočky v Praze, Brně, Hradci Králové, Plzni a Ostravě.

 

Právě se děje

Další zprávy