Čínská expanze pokračuje, chtějí značku Pierre Cardin

Ekonomika Ekonomika
30. 6. 2009 14:09
Zájem projevilo více čínských firem

Peking - Soukromý čínský výrobce obuvi Guangzhou Jiansheng Trading jedná s francouzským výrobcem oděvů Pierre Cardin o akvizici. Informovala o tom agentura Reuters.

Pierre Cardin je jednou z nejstarších západních značek. Guangzhou Jiansheng Trading očekává, že jednání by mohlo být ukončeno do měsíce.

Jak napsaly čínské noviny Guangzhou Daily, o investici do Pierre Cardin má zájem i další čínská firma. Obě asijské společnosti jsou přitom ochotné dát do akvizice 200 milionů eur.

Čínská ekonomická plánovací agentura vydala tento měsíc nařízení, aby firmy z Číny, které mají zájem o akvizice za hranicemi, tyto zájmy hlásily Pekingu dříve, než podepíší jakoukoli závaznou smlouvu. Čínské investice za hranicemi totiž podle agentury rostou velmi rychle.

Čína si zatím v krizi vede v porovnání s ostatními státy dobře. Světová banka vylepšila svůj odhad růstu čínské ekonomiky pro letošní rok z původních 6,5 procenta na 7,2 procenta.

"Vývoj reálné ekonomiky byl lepší, než se očekávalo před třemi měsíci. Co je ale důležitější, půjčky u bank v prvním čtvrtletí roku 2009 byly mnohem větší, než se odhadovalo," oznámila Světová banka.

 

Právě se děje

Další zprávy