Hlavní nádraží bude nové. Jaké zůstane uvnitř?

Hlavní nádraží bude nové. Jaké zůstane uvnitř?
Uvnitř se také bourá, ale zároveň i staví. Nově tu vznikla luxusní prodejna oděvů, které si ale mnozí cestující nemohou dovolit koupit. Paní na snímku (nechtěla být jmenována) se údajně obchod líbí, nic by si ale nevybrala a raději by uvítala příjemná místa k sezení nebo občerstvení.
Místo pro odpočinek naopak nedělá starost skupince tří polospících žen, které sedí na schodech a občas se probudí, aby si zakouřily cigarety nebo požily jiné látky.
V odbavovací hale se přitom nesmí ani kouřit. Nádraží je vlastně místem mnoha paradoxů - můžeme tu vidět jak pouliční prodejce "úžasných" židlí, tak i zákazníky značkového obchodu, ale také bezdomovce, závislé hráče u automatů, opilce a narkomany. Všichni tu fungují na první pohled jakoby v symbióze, kterou nenarušuje ani občas procházející policie.
A cestující se prašnými a špinavými chodbami neútulného nádraží jen míhají, zatímco z amplionu jim služba hlasí, aby si hlídali osobní věci před kapsáři.
Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz
13. 2. 2008 7:40

Vlakové nádraží prochází velkými změnami. Mělo by se stát bezpečným, čistým a funkčním (psali jsme například zde). Je to ale vůbec možné učinit z místa, kde přespávají bezdomovci, kde je ptačí trus i na lavečkách v hale, kde se nezřídka krade a kde se dají koupit i drogy? Podívali jsme se, jak se hlavní nádraží "proměňuje" v bezpečnější, čistší a funkčnější.

 

Právě se děje

Další zprávy