Pecina odvolal z ministerstva vnitra Langrova muže

Radek Nohl Radek Nohl
Aktualizováno 15. 1. 2014 18:55
Roman Fidler je často označován za muže napojeného na bývalého ministra vnitra Langera.
Martin Pecina.
Martin Pecina. | Foto: ÚOHS

Praha - Ředitel Zařízení služeb pro ministerstvo vnitra Roman Fidler byl ve středu odvolán.

Důvodem jeho konce v čele úřadu je podle informací deníku Aktuálně.cz skutečnost, že před několika dny za zády ministra vnitra Martina Peciny zrušil smlouvu na pronájem čtyř lázeňských komplexů.

"Odvolání mu bylo předáno k dnešnímu dni," potvrdil mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák.

"Důvodem jsou závažné pochybnosti o rozhodnutí ve věci jednostranného odstoupení od smlouvy na pronájem lázeňských domů se společností TEMPARANO. Vzhledem k podezření, že tímto krokem byla státu způsobena značná finanční škoda, bylo v této věci podáno rovněž trestní oznámení," dodal Novák.

Fidlerova kariéra je podle médií úzce spjata s érou bývalého ministra vnitra Ivana Langera. Právě v době, kdy stál v čele ministerstva, zmíněný kontrakt na pronájem lázní vznikl.

Teď podle informací, které zveřejnil server Lidovky.cz hrozí, že stát bude muset zaplatit odstupné v řádu desítek milionů korun. Smlouvy, které Fidler zrušil, totiž měly vypršet až v roce 2028.

Martin Pecina přitom chtěl, aby o smlouvách na pronájem lázeňských domů v Karlových Varech, Mariánských Lázních, Františkových Lázních a Luhačovicích rozhodl až nový ministr.

Roman Fidler před tím, než přešel do čela zařízení služeb, pracoval jako ředitel personálního oddělení policejního prezidia a ministerstva vnitra.

Z funkce na prezidiu byl odvolán po nástupu Petra Lessyho, na vnitru ho naopak jmenoval tehdejší ministr vnitra Jan Kubice.

 

Právě se děje

Další zprávy