Stáhne se Lessy do Bratislavy? Nesmysl, říká Pecina

Radek Nohl Radek Nohl
Aktualizováno 3. 1. 2014 11:14
Dvojvládí u české policie je možná u konce. Ale jenom možná.
Petr Lessy a Martin Červíček.
Petr Lessy a Martin Červíček. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Dvojvládí u české policie je možná u konce.

Podle informací týdeníku Respekt jeden ze šéfů, Petr Lessy, v nejbližších dnech oznámí, že na postu policejního prezidenta skončí a přijme post policejního vyslance v Bratislavě.

V takovém případě by tak jediným policejním prezidentem mohl být Martin Červíček.

Ministr vnitra Martin Pecina však to, že by Lessy odcházel do Bratislavy, pro deník Aktuálně.cz vyloučil.

"Nesmysl," napsal Pecina v SMS zprávě na dotaz Aktuálně.cz, zda ví o tom, že právě Petr Lessy zmíněný post přijme, a skončí tak na postu policejního prezidenta. "Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat," prohlásil pro Aktuálně.cz Lessy.

Ve vyjádření pro ČTK ale řekl, že možností je více. "Buď bude policejním prezidentem pan Červíček, buď budu policejním prezidentem já, nebo může být policejním prezidentem někdo třetí," uvedl Lessy.

"Žádnou z těchto možností nelze vyloučit stejně jako to, že někdo z nás může skončit v Bratislavě, někdo z nás může skončit ve funkci krajského ředitele, nebo náměstka policejního prezidenta," dodal pro ČTK.

Červíček nemá místo jisté

Křeslo policejního prezidenta však nemá jisté ani Martin Červíček. V jeho případě v současné době čtyřčlenný rozhodčí senát přezkoumává jeho jmenování. Po druhé bude zasedat toto pondělí odpoledne a podle informací Aktuálně.cz je pravděpodobné, že již ve věci rozhodne.

Policie má dva policejní prezidenty od začátku prosince, kdy Pecina zrušil rozhodnutí svého předchůdce Jana Kubiceho, který Lessyho poté, co byl obviněn, propustil. Pecina ho vrátil zpět po rozhodnutí Městského soudu v Praze.

Jenže když se teď Červíček odmítl vzdát své funkce a nepřijal post vyslance v Bratislavě, poslal Pecina Lessyho na dovolenou do doby, než se situace vyjasní.

Oba však mají nárok na plat nebo služební vozidlo. Lessymu navíc budou muset být vráceny všechny peníze, o které kvůli tomu, že byl z funkce odstraněn, přišel.

Staňte se fanouškem mé stránky na Facebooku a své názory pište zde, na Twitteru mě najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy