ÚOHS: Resort obrany stomilionový tendr rušit neměl

ČTK ČTK
2. 1. 2014 14:45
Tendr byl vypsán na rekonstrukci jedné z budov armádního areálu v Praze na Pohořelci.
Foto: Ondřej Toms

Brno - Ministerstvo obrany chybovalo, když zrušilo více než stomilionový tendr na rekonstrukci jedné z budov armádního areálu v Praze na Pohořelci.

Resort musí pokračovat v soutěži, nařídil mu to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Rozhodnutí úřadu je pravomocné, ministerstvo obrany se proti němu neodvolalo. Vyplývá to z informací na webových stránkách úřadu.

Ministerstvo areál opravuje postupně. Tendr na opravy budovy č. 1 vypsalo v polovině roku 2012. O zakázku se ucházelo sedm firem. Nejvýhodnější cenu nabídla společnost STAEG. Její splnění kvalifikace ale napadla konkurenční pardubická společnost MARHOLD.

Ministerstvo nakonec dospělo v závěru, že při vypsání tendru chybovalo a soutěž zrušilo. Napadla to vítězná společnost a ÚOHS jí dal za pravdu.

"Zadávací řízení se tak opět vrací do fáze posouzení a hodnocení nabídek," uvedla v rozhodnutí místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová.

ÚOHS se podle dřívějších informací zabývá také dalšími zakázkami ministerstva obrany. Zkoumá více než třicetimilionový tendr resortu na centralizaci tiskových služeb. Ministerstvo se zadáním zakázky počká na rozhodnutí ÚOHS, uvedla v prosinci Jana Zechmeisterová z tiskového oddělení ministerstva.

 

Právě se děje

Další zprávy