Policie prohledala byt senátora Kladívka, obviněn nebyl

ČTK ČTK
27. 6. 2013 14:23
Ve čtvrtek vypovídal policii, případ podle něj nesouvisí s "medializovanými" kauzami
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Policie v úterý prohledala byt a vysočanskou kancelář senátora a bývalého poslance ODS Tomáše Kladívka.

Senátor to potvrdil s tím, že si policisté odnesli mimo jiné jeho počítač a mobilní telefon. Důvody prohlídky neuvedl, ve čtvrtek pak vypovídal na policii.

Poté by podle svých slov měl vědět víc. Již ve středu ale vyloučil souvislost s nedávným zásahem na Úřadu vlády a následným obviněním jeho zaměstnanců a zástupců Vojenského zpravodajství.

"Myslím, že to určitě nemá souvislost s Vojenským zpravodajstvím ani s pražskými kauzami (podnikatelů Romana Janouška a Iva Rittiga)," uvedl Kladívko na dotaz Českého rozhlasu. Počínání policie nechtěl komentovat dříve, než se od ní dozví více informací.

"Policie včera (v úterý) prohledala můj byt a regionální kancelář a odnesla si počítač, mobil a ještě něco drobného," uvedl senátor za Prahu 9.

Nechtěl prozatím ani sdělit, jak byl zdůvodněn příkaz k domovní prohlídce.

Ve čtvrtek pak vypovídal na policii. "V tuto chvíli není z ničeho obviněn, natož obžalován, ani nečeká, že by se tak stalo," dodal po výslechu tiskový mluvčí ODS Jiří Sochor.

Dodal, že šetření policie se netýká případů, které "jsou v současné době medializovány".

Kladívko zároveň popřel informace, že by policie prohledala i jeho kancelář v sídle horní komory. Senátní tisková tajemnice Eva Davidová uvedla, že policie ani jiný z orgánů činných v trestním řízení dosud o prohlídku nepožádaly.

Pětapadesátiletý Kladívko byl do horní komory zvolen v roce 2008. Je předsedou senátní volební komise a členem jeho výboru pro zahraničí, obranu a bezpečnost.

Ve výborech pro obranu a bezpečnost předsedal také sněmovní komisi pro kontrolu použití sledovací techniky Policií ČR.

 

Právě se děje

Další zprávy