Ilja Racek rezignoval na funkci šéfa ostravské ČT

ČTK ČTK
9. 1. 2013 14:10
Vedením televizního studia Ostrava bude dočasně pověřena Milena Sladká
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Česká televize

Praha - Ředitel televizního studia Ostrava České televize Ilja Racek rezignoval na svou funkci, kde setrvá do konce ledna.

Na středečním zasedání Rady ČT to řekl generální ředitel televize Petr Dvořák. Vedením televizního studia Ostrava bude dočasně pověřena Milena Sladká, která zde nyní působí jako vedoucí ekonomiky a provozu.

Jedním z důvodů Rackova odchodu je podle Dvořáka fakt, že mu příští rok končí funkční období, kdy má zároveň začít významná transformace studia. Racek by prý chtěl, aby změny vedl člověk, který na ně bude mít větší časový mandát.

"Dalším důvodem je, že se po 11 letech v čele studia cítí trochu unavený a chtěl by využít toho, že se mu blíží důchodový věk," řekl Dvořák. O dalším postupu, který povede k určení nového šéfa ostravského studia, bude Dvořák informovat na příštím zasedání rady.

Třiašedesátiletý Racek, který vystudoval režii na DAMU a Fakultu sociálních věd a publicistiky UK, začal pracovat v Československé televizi v roce 1975 jako pomocný režisér.

Koncem 80. a začátkem 90. let působil jako šéf činohry Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Mezi lety 1998-2001 pracoval jako náměstek ministra kultury ČR. Ředitelem televizního studia Ostrava je Racek od roku 2002.

 

Právě se děje

Další zprávy