Povánoční slevy jsou tu. Lidé vzali zboží útokem

ČTK ČTK
26. 12. 2012 22:46
Někteří obchodníci zlevnili až o osmdesát procent

Praha - Obchodníci v nákupních řetězcích i na internetu zahájili povánoční výprodeje. Slevy dosahují až 80 procent. Některé zlevněné zboží zmizelo z pultů několik minut po otevření prodejen. Vyplývá to ze zjištění ČTK i informací firem.

Obchody nabízejí levnější elektroniku, sezonní oblečení a obuv, ale i sportovní zboží nebo nábytek. Většinou se tak chtějí zbavit skladových zásob, které se do Vánoc nepodařilo prodat.

Síť obchodů s elektronikou Electro World zahájila výprodej ve středu v devět hodin a například v prodejně na pražském Zličíně si dav koupěchtivých zákazníků během necelých 15 minut rozebral všechny LCD televizory Thompson zlevněné o 40 procent na 4999 korun. V jiných prodejnách přitom bylo možné to samé zboží získat bez tlačenice.

Řetězec Tesco začal nabízet zboží se slevou 25 až 75 procent. Největší zvýhodnění nabídl u vánočních dekorací a oblečení, na domácí potřeby je sleva 50 procent a na elektroniku 30 procent.

"Povánoční slevy u nás využívají jak lidé, kteří dostanou pod stromeček peníze či dárkové poukázky, ale i cenově orientovaní zákazníci," uvedl manažer Tesca Aleš Pavlík.

Internetový obchod Kasa.cz do konce ledna nabízí vybrané zboží se slevou až 70 procent. K tomu navíc přidá slevový poukaz na další nákup uskutečněný v únoru nebo březnu. Konkurenční Mall.cz pak od středy zlevnil několik tisíc položek až o 86 procent.

Společnost předpokládá, že návštěvnost v prvních dnech výprodejů může překonat i nákupy v předvánočních dnech. Slevy nabídl i největší internetový obchodník s elektronikou Alza.cz.

Prodejce nábytku Asko zahájil výprodej již na Štědrý den a potrvá do 9. ledna. Slevy dosahují až 70 procent. IKEA zlevnila již 18. prosince a zboží se slevou bude nabízet do poloviny ledna.

Využít povánoční slevy a pořídit některé dárky až v sezonních výprodejích se letos chystá asi třetina Čechů. Při slevách plánují utratit v průměru 4150 Kč, nejčastěji za oblečení, obuv a elektroniku. Ukázal to poslední průzkum GE Money Bank.

 

Právě se děje

Další zprávy