Hyde Park ruší hlasování. Kvůli pořadu s Drábkem

Domácí ČTK Domácí, ČTK
19. 11. 2012 23:35
Podle serveru Lidovky.cz přijdou diváci o možnost hlasovat v pořadu ČT od pondělí
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Česká televize

Praha - Česká televize se rozhodla dočasně zastavit hlasování ve večerním diskusním pořadu Hyde Park.

Reaguje tak na podezření, že někdo v dílu s exministrem práce a sociálních věcí Jaromírem Drábkem (TOP 09) zmanipuloval anketu.

Podle serveru Lidovky.cz se ukázalo, že prolomit ochranu je velmi jednoduché.

Server na problém upozornil poté, co programátor Michal Škop ze sdružení KohoVolit.eu změnil výsledek hlasování u pořadu s Petrem Gazdíkem z letošního 19. května. Nedostatečné zabezpečení podle něj mohlo ovlivnit plánované prezidentské debaty.

Televize na základě prolomení ochrany začala zkoumat inkriminovaný díl s Drábkem a nyní přiznává, že mohlo být problematické.

"Rozhodli jsme se dočasně pozastavit hlasování v anketě o výkonu hosta v pořadu Hyde Park na ČT24 a zvýšit monitoring všech ostatních anket používaných na webech a ve vysílání. Důvodem jsou některé nestandardní přístupy na webové stránky ČT v poslední době," řekla serveru mluvčí televize Michaela Fričová.

Diváci přijdou o možnost vyjádřit sympatie k hostům od pondělního vydání Hyde Parku. "Pokud se dosavadní analýzou signalizovaná podezření potvrdí, je ČT připravena podniknout i odpovídající právní kroky," dodala Fričová.

 

Právě se děje

Další zprávy