Šéf VV Radek John bude i šéfem publicistů v Týdnu

Domácí Domácí
31. 10. 2012 19:00
Poslanec se vrací k práci novináře. Nastupuje do vydavatelství Empresa Media
Investigativní novinář v barvách VV.
Investigativní novinář v barvách VV. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Bývalý ministr vnitra a současný poslanec, předseda bezpečnostního výboru a předseda Věcí veřejných Radek John se vrací k profesi novináře. Začátkem příštího roku chce skončit v čele strany.

Vydavatelství Empresa Media Jaromíra Soukupa, které vydává mimo jiné zpravodajský týdeník Týden či společenské týdeníky Instinkt a Sedmička, oznámilo, že John nastoupí od 1. listopadu na pozici vedoucího publicistického oddělení a posílí tým investigativních novinářů.

John i média, pro která bude pracovat, se tím ovšem vystavují vážnému podezření ze střetu zájmů.

Věcí veřejné díky Jaromíru Soukupovi získaly před volbami 2010 výhodné smlouvy na billboardy. Kvůli dluhům potom Soukup stranu poslal nakrátko do insolvence, pak návrh stáhl.

"Jsem přesvědčen, že v demokratickém státě nesmí být síla, která by politikovi bránila v publikování faktů, které při své práci zjistil. Publikační činnost politiků je zcela běžná, stejně jako je běžné, že poslanci neopouštějí svou profesi, které se v životě věnovali," uvedl ve středu John v prohlášení pro média.

"Z předchozích zkušeností vím, jak je tato práce náročná, a proto jsem dnes předložil Grémiu VV svůj návrh na svolání volební konference Věcí veřejných na začátek příštího roku s tím, že nebudu po čtvrté kandidovat na pozici předsedy strany," dodal.

"Jsem rád, že jsme se s Radkem domluvili a že bude pracovat pro nás. Radek John za svou novinářskou kariéru dokázal odhalit spoustu nešvarů, korupce. V Česku asi není novinář, který by měl na svém kontě tolik psaných či televizních reportáží, úspěšných knih, filmových scénářů. Jsem přesvědčen, že Radek bude významnou posilou nejen pro Týden a Instinkt, ale i pro další plánované projekty do budoucna," řekl šéfredaktor Týdne František Nachtigall.

Radek John vystudoval scenáristiku a dramaturgii hraných filmů na Filmové a televizní fakultě Akademie múzických umění. V letech 1980-1993 byl redaktorem časopisu Mladý svět, v němž psal reportáže například o narkomanech, vekslácích, prostitutkách či vlajkonoších.

 

Právě se děje

Další zprávy