Nečas si poranil lýtko, státní svátek stráví na lůžku

ČTK ČTK
28. 10. 2012 13:35
Kvůli zranění při sportu se premiér nezúčastní nedělního ceremoniálu na Hradě
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Premiér Petr Nečas (ODS) zrušil svůj nedělní program a účast na oslavách státního svátku, protože si při sportu poranil lýtko.

Lékaři mu důrazně doporučili klid na lůžku, aby se předešlo možnému žilnímu zánětu s rizikem trombózy.

ČTK to v neděli sdělil mluvčí vlády Michal Schuster. Nečase tak čeká intenzivní léčba, aby mohl od pondělí opět bez omezení absolvovat celý svůj pracovní program.

Večer tak nebude moci jít na Hrad na večerní ceremoniál předávání státních vyznamenání u příležitosti 94. výročí založení Československa.

"Předseda vlády Petr Nečas si v sobotu při sportovních aktivitách přivodil bolestivý otok lýtka. Ve večerních hodinách byl ošetřen v nemocnici," uvedl Schuster.

Nečase v pondělí čeká náročnější program, jede se svým kabinetem do Uherského Hradiště a Trenčína na vůbec první společné zasedání se slovenskou vládou.

Ovšem klíčový pro Nečasovu politickou budoucnost bude celý příští týden. Ve středu má sněmovna jednat o vládním daňovém balíčku, s nímž vláda spojila důvěru, a o víkendu čeká Nečase vypjatý kongres ODS, který bude rozhodovat o vedení strany a který naznačí i budoucí vývoj ve vládní koalici.

Loni v květnu se Nečas podrobil plánovanému chirurgickému zákroku na oční klinice. Krátce měl omezený program. Operace spadla do doby jedné z mnoha krizí jeho vlády.

 

Právě se děje

Další zprávy